FASOLKA SZPARAGOWA DO SŁOIKÓW- MARYNOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W sezonie zimowym będzie jak znalazł

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    na każdy słoik:
    1 kawałek marchewki
    1 ząbek czosnku
    2 zielone pióra kopru
    1 liśc laurowy
    3 pieprze
    2 ziela ang
    zalewa:
    3 szkl wody
    1 szkl octu
    1 niepełna łyżka soli
    cukier- ok pół szklanki, ale możemy zrobić na swój smak co do słodkości

Fasolka szparagowa do słoików- marynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagówkę oczyszczamy, myjemy, obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10 minut. Po tym czasie odcedzamy, układamy w słoikach( ja kroję ja mniejsze kawałki, ale można wkładać całe strąki). Do każdego słoika wkładamy też koper, marchew, czosnek oraz przyprawy. Składniki zaleWy zagotowujemy, zalewamy fasolkę. Pasteryzujemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy