Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą. Idealny dodatek do młodych ziemniaków, jajka sadzonego lub jako samodzielne danie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    Sól do smaku
    0,5 szklanki bułki tartej
    100 g masła czosnkowego
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki usuń końcówki ,opłucz i osusz. W garnku zagotuj wodę dodaj sól według własnego uznania, wrzuć fasolkę i gotuj do miękkości.
    Następnie odcedź na sicie i przelej zimną wodą.
  • 2. Na suchej patelni podsmaż bułkę tartą wraz z przyprawą na złoty kolor. Dodaj masło i wymieszaj , następnie dodaj fasolkę szparagową, wszystko połącz ze sobą. Fasolkę podawaj na ciepło z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym, jako samodzielne danie lub według własnego uznania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy