Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą. Idealny dodatek do młodych ziemniaków, jajka sadzonego lub jako samodzielne danie.
20 min
Dla 6 osób
Składniki:
1 kg fasolki szparagowej
Sól do smaku
0,5 szklanki bułki tartej
100 g masła czosnkowego
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki usuń końcówki ,opłucz i osusz. W garnku zagotuj wodę dodaj sól według własnego uznania, wrzuć fasolkę i gotuj do miękkości.
Następnie odcedź na sicie i przelej zimną wodą.
2.Na suchej patelni podsmaż bułkę tartą wraz z przyprawą na złoty kolor. Dodaj masło i wymieszaj , następnie dodaj fasolkę szparagową, wszystko połącz ze sobą. Fasolkę podawaj na ciepło z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym, jako samodzielne danie lub według własnego uznania
Komentarze