To moja wersja klasyki, w której bułkę tartą zastąpiłam płatkami. Tak przygotowana fasolka jest doskonałym dodatkiem do dania głównego lub pomysłem na szybką przekąskę.
25 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500g fasolki szparagowej
3-4 łyżki masła
3 łyżki płatków owsianych
Ponadto:
sól do wody i smaku
Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę umyć, poodcinać końce i w zależności od wielkości zostawić w całości lub przekroić na 2-3 części.
Tak przygotowaną fasolkę ugotować na parze albo w osolonej wodzie.
(Fasolka powinna być miękka, ale jędrna oraz nierozgotowana.)
Masło roztopić na patelni i następnie połączyć z płatkami owsianymi.
Całość podsmażać do momentu aż płatki delikatnie się zarumienią.
Po tym czasie dodać fasolkę i wszystko razem dokładnie wymieszać.
(Opcjonalnie doprawić do smaku.)
Podawać solo lub jako dodatek do obiadu.
Komentarze