Propozycja na szybkie śniadanie oraz sposób na wykorzystanie fasolki pozostałej z obiadu.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g ugotowanej fasolki szparagowej
6 parówek
50 g startego pecorino romano
łyżeczka masła
chili w płatkach
pieprz czarny
natka pietruszki
czosnek w płatkach lub granulowany
Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino romano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Dokładamy fasolkę. Całość posypujemy płatkami chili, zmielonym pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Delikatnie całość mieszamy potrząsając patelnią. Całość posypujemy startym serem, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Fasolkę podajemy na gorąco posypaną natką pietruszki.
Komentarze