Fasolka szparagowa z pomidorami

0 (0 ocen)

Dodatek do obiadu

Składniki:

  • Składniki :

    500g fasolki szparagowej,
    2-3 pomidory,
    2 łyżki oleju,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie
    1/3 szklanki bulionu.

Fasolka szparagowa z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Fasolka szparagowa z pomidorami
1.
    Przygotowanie :

    Fasolkę umyj dokładnie i obetnij końcówki. Pomidory obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki. Do wysokiej patelni lub rondla wlej niewielką ilość oleju. Dodaj pomidory i podsmaż chwilę. Dodaj fasolę i zioła. Wlej bulion i duś pod przykryciem 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy