fasolka z czerwoną goudą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybko, prosto i zdrowo.

  • 20 min

Składniki:

  • pół kg fasoli szparagowej, może być mrożona
    1-2 łyżki sosu sojowego
    curry do smaku
    2 łyżki wody
    2 łyżki masła
    2 plasterki goudy z czerwonym pesto
    kilka orzechów pecan

Fasolka z czerwoną goudą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, dodajemy obraną fasolkę, dodajemy sos sojowy, curry i odrobinę wody. Dusimy około 15 minut.
  • 2. Orzechy prażymy na suchej patelni. Ser kroimy w cienkie paseczki.
  • 3. Fasolkę wykładamy posypujemy serem i orzechami.

Porady

Orzechy pecan można zastąpić orzeszkami piniowymi lub arachidowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy