Fasolka z pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jadałam ją u babci, gdy byłam dzieckiem.

Składniki:

  • ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● 2 pomidory
    ● 5 pieczarek
    ● 4 łyżki śmietany 18-proc.
    ● łyżka mąki
    ● 1-2 łyżeczki vegety
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka cukru
    ● olej

Fasolka z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy i odcinamy
    końce. Gotujemy bez
    przykrycia w osłodzonej wodzie.
    Odcedzamy i kroimy
    w małe kawałki. Pomidory
    sparzamy, obieramy i kroimy
    w kawałki.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plasterki. Podsmażamy
    na oleju. Oprószamy
    mąką. Mieszając, wlewamy
    śmietanę i 1/2 szklanki wody
  • 3. Do pieczarek dodajemy
    fasolkę szparagową i pomidory.
    Doprawiamy solą, pieprzem
    i vegetą. Gotujemy
    kilka minut, aż sos nieco odparuje
    i zgęstnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy