Fasolka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne danie z warzywami i czarna fasolką która można zastąpić fasolką Jaś.

  • 45 min

Składniki:

  • czarna fasolka 1 szkl
    cukinia 1 szt
    marchew 2 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kiełbasa 25 dag
    przecier pomidorowy 0,5 szkl
    papryka czerwona 1 szt
    cukier do smaku
    oregano do smaku
    cebula 1 szt
    olej 3 łyżki

Fasolka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę namoczyć na noc, na drugi dzień ugotować w osolonej wodzie. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Kiełbasę dodać do fasoli.

    Warzywa obrać, cukinię, paprykę i cebulkę pokroić w kostkę, a marchew w talarki. Warzywa poddusić na rozgrzanym oleju, następnie dodać do fasoli. Wymieszać. Wlać 0,75 szkl. Wody i gotować 8 minut. Dodać przecier i przyprawy, gotować jeszcze 5 minut.

Porady

Czarną fasolkę można zastąpić fasolą Jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy