Zupa fasolowa z papryką

0 (0 ocen)

Ciekawy, inny smak zupy fasolowej

Składniki:

  • 200 g fasoli
    2 marchewki
    1 cebula
    1/3 selera
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 cukinii
    50 ml oliwy z oliwek
    1 szkl soku pomidorowego
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    pieprz
    sól
    sok z cytryny

Zupa fasolowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa 1. Fasolę namoczyć na noc, następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i cebulę.
  • Składniki 2. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę i dodać do zupy gdy fasola będzie miękka. Chwilę gotować.
  • Zupa 3. Dodać sok pomidorowy wymieszany z przecierem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Po zdjęciu z ognia dodać oliwę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy