Fasolowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dla osób na diecie zdrowe i bez tłuszczu.

  • 10 min

Składniki:

  • 25 dag fasoli czerwonej
    1 łyżka sezamu,
    1 łyżka ketchupu,
    papryka ostra
    sól do smaku,
    uniwersalna przyprawa

Fasolowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę czerwoną moczymy całą noc. Następnego dnia wymieniamy wodę dodajemy łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. zimną fasole miksujemy na miazgę, dodajemy ketchup, sól do smaku , paprykę dla ostrości i sezam.
  • 2. Wszystko dobrze mieszamy ale już nie blenderem tylko łyżą. Formujemy kulki spłaszczamy je i układamy na blaszce do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy je ok 8-10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy