Fasolowe Roladki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 20 dag fasolki szparagowej
    • ½ słoiczka papryki konserwowej
    • Serek topiony z szynką w plastrach

Fasolowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ser 2. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
    Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera.
  • papryka 3. Pasek papryki.
  • fasolka 4. Ugotowaną fasolkę.
  • roladki 5. Zawijamy roladki.
  • mąka 6. Obtaczamy w mące.
  • jajko 7. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka 8. Panierujemy w bułce tartej
  • roladki 9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • roladki 10. Roladki gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy