Fasolówka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Zupka fasolowa bardzo smaczna bez mięsnych dodatków,z pewnością posmakuje.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg fasolki drobny jasiek
    • Marchew 2 szt.
    • Pietruszka 1 szt.
    • seler 1/4 mały
    • Por kawałek 10cm
    • Sól,pieprz,wegeta,magii
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka mąki
    • Majeranek

Fasolówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08edymq 1. Fasolkę namoczyć najlepiej na noc.
    Na drugi dzień gotować około 1 godz.po tym czasie dodać pokrojone warzywa i gotować około godz.



    Gdy fasolka i warzywa będą miękkie dać dwie szczypty majeranku.


    Zrobić zasmażkę z masła i mąki,dodać do zupki i doprawić do smaku wg.własnego gustu.


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy