Faszerowana cebula i cukinia jako dodatek do kotleta

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam faszerowane dania.Mniam...:)

  • 30 min

Składniki:

  • Cebula 4 szt
    Cukinia 1 szt
    Ser żółty 100g
    Szynka wędzona lub dowolna 100g
    Ogórek kiszony 2 szt
    szynka parmeńska lub boczek kilka plastrow
    Zioła dowolne ja uzywam prowansalskich

Faszerowana cebula i cukinia jako dodatek do kotleta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebule gotujące się 1. Cebule gotuję ok 20 min.
  • szynka ser w kostkę 2. Szynkę i ogórki kroje w kostkę a ser tarkuje na tarce doprawiam ziołami.Wszystko razem mieszam.
  • Wydrążona cebula 3. Wyjmuje z garnka cebulę,studzę a następnie odcinam 1/4 górnej części i wydrażam środek zostawiając 2 lub 3 warstwy.
    Cukinię kroję w większe słupki i wydrążam 3/4 miąszu.
  • Wydrążona i faszerowana cukinia 4. Faszeruję cebulę i cukinię.Owijam szynka lub boczkiem.Spinam wykałaczkami.
  • 5. Farszynki układam na blaszkę .Zapiekam ok 25min.

Porady

Nie zapomnijmy wyjąć wykałaczek przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy