Faszerowana papryka z grilla

0 (0 ocen)

  • 20 min

Faszerowaną paprykę możemy zrobić nie tylko w piekarniku. Jeszcze lepsza jest ta na grillu. Zawijamy ją w folię i pozwalamy przesiąkać grillowymi smakami.

  • 20 min

Składniki:


  • 2 papryki
    300 g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pomidor
    2 łyżki ketchupu
    1 szkl ugotowanego na półtwardo ryżu
    1 jajko
    10 dag sera
    oregano,sól,pieprz
    masło

Faszerowana papryka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, oczyszczamy.

    Na rozgrzaną patelnie dajemy łyżkę masła, wrzucamy ryż, posiekaną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy. Przekładamy do miseczki i mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem, posiekanym drobno pomidorem, ketchupem, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Nadziewamy papryki, posypujemy odrobiną startego sera, zawijamy w folię aluminiową i grillujemy ok 15- 20 minut do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy