Faszerowana pierś pod kostką z gruszki

0 (0 ocen)

Fasolka szparagowa i grillowana gruszka i pyszny obiad gotowy, polecam:)

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    1 duża pierś z kurczaka
    1 łyżeczka majeranku suszonego
    1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    4 sztuki żółtej fasolki szparagowej
    1/8 czerwonej papryki
    1 plaster sera salami
    1 gałązka szczypiorku
    1/2 gruszki
    świeżo mielony pieprz

Faszerowana pierś pod kostką z gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso natrzeć 1. Fasolkę zalać wrzątkiem i chwilę blanszować. Odsączyć i osuszyć. Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy i wymieszać. Natrzeć mięso z każdej strony.
  • składniki farszu 2. Umytą i sucha paprykę pokroić wzdłuż na cienkie paseczki. Na desce położyc ser i na nim ułożyć na przemian fasolkę i paprykę. Zwinąć ser i obwiązać szczypiorkiem.
  • farsz włożyć do kieszonki 3. Włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczkami. Zrumienić na patelni na łyżce oleju. Następnie położyć na folii aluminiowej i zwinąć ją. Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 10-12 minut.
  • gruszkę ugrillować 4. W między czasie obraną gruszkę przekroić na pół wzdłuż, oprószyć solą i położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować aż będzie rumiana. Upieczone mięso uwolnić z folii, wyjąć wykałaczki i pokroić na 2-3 kawałki. Położyć na talerz, posypać grillowaną gruszką pokrojoną w średnią kostkę. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy