Faszerowane chilli

0 (0 ocen)

Takie papryczki przygotowałam dla mojego męża Tomasza. Był nimi zachwycony

Składniki:

  • 4 większe papryczki chilli

    Farsz:
    2 czubate łyżki ugotowanej kaszy gryczanej drobniutkiej
    1 łyżka posiekanej w kostkę cebulę
    1 pieczarka pokrojona w cienkie półplasterki
    1/4 łyzeczki posiekanej habanero
    1 łyżeczka oleju

Faszerowane chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzej do 185 stopni ( góra-dół)
  • 2. Składniki farszu zmiksuj na jednolita masę
  • 3. Z papryczek odkrój kapelusiki, wytnij gniazda nasienne.
    Papryczki porządnie wypłucz
  • 4. Papryczki nafaszeruj. ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenie.
    Piecz po 7 min z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy