FASZEROWANE GRUSZKI SEREM I PISTACJAMI

0 (0 ocen)

Uwielbiam gruszki teraz jest na nie sezon wybornie smakują n surowo jak i zapiekane z nadzieniem

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    3 gruszki dość twarde
    100 gram sera pleśniowego srebrzystego
    30 g obranych pistacji
    3 łyżeczki masła
    3 plastry szynki szwarcwaldzkiej

Faszerowane gruszki serem i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0eak41o 1. WYKONANIE
    Gruszki przekrawamy na pół wydrążamy za pomocą łyżeczki środek robimy nie duże dziurki . Miękkie masło wkładamy do nie dużej miseczki następnie kruszymy ser pleśniowy w palcach lub za pomocą widelca . Pistacje obieramy i wykładam na czystą ściereczkę i nakrywam za pomocą wałka rozdrabniam je i dodaje do sera z masłem wszystko dokładnie mieszam . W rękach robie małe kuleczki dzięki masłu i serowi fantastycznie się lepią i formują . Każdą kuleczkę wkładamy w wydrążone miejsce . Gruszki owijamy w szynkę szwarcwaldzką . Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na nie całe 20 minut . Po tym czasie wyjmujemy i podajemy gorące . Gotowe SMACZNEGO

Porady

nie dodaje soli bo sa dodatki dosc wyraziste

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy