Faszerowane jaja wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka.
2.Pieczarki kroimy na plasterki i dusimy na łyzce oleju. Studzimy i mielimy. Sześć żółtek (resztę żółtek wykorzystujemy do czegoś innego)ucieramy z natką pietruszki, miękkim masłem i pieczarkami oraz solą i pieprzem na jednolitą masę, którą napełniamy połówki jajek.
3.Łososia wędzonego kroimy na kawałki i nakładamy na farsz pieczarkowo-pietruszkowy. Rzodkiewkę kroimy na mniejsze części i układamy na rybie. Następnie wyciskamy na jajka troszeczkę ketchupu oraz majonezu. Na każdą połówkę jajka nakładamy większe kawałki koperku oraz całośc posypujemy rzeżuchą i lekko pieprzem.
Komentarze