Faszerowane jajka

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane to świetna przekąska na imprezy, spotkania rodzinne czy towarzyskie. A także jako potrawa Wielkanocna.

Składniki:

  • ok 10 jajek ugotowanych na twardo
    5 dag szynki
    pół pęczku szczypiorku cienkiego
    sałata do dekoracji
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka z farszem 1. Ugotowane i obrane jajka przekroić na pół. Szynkę pokroić w malutką kosteczkę i podsmażyć na odrobince oleju. Szczypiorek drobno posiekać. Szynkę, szczypiorek i żółtka wymieszać ze sobą. Taki farsz włożyć z powrotem do jajek. Następnie jajka ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Komentarze

Podobne przepisy