Faszerowane jajka waflowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Polecam szybką świąteczną przekąskę , faszerowane jajka waflowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 16 szt jajek waflowych
    250g tuńczyka w oleju z puszki
    250g serka mascarpone
    10 oliwek
    1 cebula czerwona
    natka pietruszki
    sól.pieprz

Faszerowane jajka waflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04pa78x 1. Tuńczyka odcisnąć z oleju. Cebulę, pietruszkę, oliwki posiekać. Tuńczyk przełożyć do miseczki dodać cebulę, pietruszkę , oliwki, serek. Całość wymieszać dodać do smaku sól i pieprz. Nadziewać wafelki.

Porady

Foremki należy wyścielić suchą sałatą. Dłużej będą trwalsze.

Komentarze

Podobne przepisy