Faszerowane jajka z sałatką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Idealne na zimną płytę

  • 60 min

Składniki:

  • -500 g pieczarek
    -6 jajek
    -1 puszka groszku
    -por
    -majonez
    -sól, pieprz
    -vegeta

Faszerowane jajka z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy w lekko solonej wodze aby nie pękły podczas gotowania. Obieramy ze skorupki i kroimy na pół, wzdłuż. Wybieramy z nich żółtka, rozgniatamy w misce i mieszamy z podsmażonymi i przetartymi na tarce pieczarkami. W ten sposób otrzymujemy farsz, doprawiamy według uznania i nadziewamy nim jajka.
  • 2. Por należy sparzyć, następnie pokroić w paski, wymieszać z groszkiem i dodać majonezu. Ostatecznie przyprawić i dokładnie wymieszać.
  • 3. Jajka układamy na krawędziach talerza a sałatkę kładziemy do środka. Górę można posypać startą marchewką i ułożyć natkę pietruszki.

Notka redakcyjna

PPWS_01-2014

Komentarze

Podobne przepisy