Faszerowane muszle

0 (0 ocen)

gdy znudzi nam się tradycyjny obiad

Składniki:

  • opakowanie makaronu muszle,
    ½ pora,
    25 dag pieczarek,
    25 dag mięsa mielonego,
    sól, pieprz, czosnek,
    2 łyżki koncentratu
    Sos:
    ½ szkl. śmietany, 2 łyżki majonezu, ser żółty, sól, pieprz, bazylia

Faszerowane muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle.
    Składniki na sos oprócz sera miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser,zapiekamy 15 min.w 170 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy