Faszerowane parówki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki i niedrogi pomysł na zwykłą parówkę.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cienkie parówki drobiowe: 6 sztuk
    - ogórek konserwowy: 1 sztuka
    - cebula posiekana: 1 sztuka
    - ser żółty w kawałku: 100 gramów
    - ketchup pikantny: 0.5 szklanki

Faszerowane parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki drobiowe zapiekane 1. Parówki naciełam wzdłuż,robiąc dość spory 'rowek'-miejsce na farsz.Cebulkę i ogórek drobno posiekałam.Ser starłam na tarce o drobnych oczkach.Wymieszałam wszystko i dodałam pół szklanki ketchupu.Powstałym farszem napełniłam zagłębienia w parówkach.Na blachę wyłożyłam folię aluminiową i poukładałam parówki obok siebie.Zapiekałam w rozgrzanym piekarniku,w temp.200 stopni.około 10 minut.
  • 2. Po zapieczeniu polałam swoją porcje jeszcze odrobiną ketchupu.Podawałam parówki z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy