Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć, u nasady obciąć korzenie. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i dusić kapelusze przez 3 minuty. Posolić, oprószyć pieprzem, zdjąć z patelni, osączyć i ułożyć na talerzu spodem do góry. Na pozostałym na patelni oleju poddusić posiekaną natkę, dodać sok z cytryny, wino. Zagotować i polać pieczarki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Korzenie pieczarek posiekać. Obrać pomidora i posiekać w kostkę, wypestkować połowę oliwek. Wrzucić wszystko do cebuli i smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju. Napełnić kapelusze farszem. Świeżego pomidora pokroić na małe cząstki i z resztą oliwek ułożyć je między pieczarkami.
Komentarze