Faszerowane pieczarki piersią z kurczaka oraz serkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sezon grillowy nie musi się opierać na samym mięsie. Dowodem są oto pyszne i kolorowe pieczarki.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek
    150 g piersi z kurczaka
    1 cebulka
    1 papryka
    kilka listków pietruszki,
    2 ząbki czosnku
    1 opakowanie serka apetina w oliwie

Faszerowane pieczarki piersią z kurczaka oraz serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy trzonki pieczarek, a same kapelusze solimy oraz dodajemy pieprzu.
    2. Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę oraz doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką,
    3. Cebulkę oraz paprykę i czosnek kroimy w drobną kostkę dodajemy do kurczaka wraz serkiem i odrobiną oliwy z opakowania po serku oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki.- całość mieszamy.
    4. Faszerujemy nasze kapelusze i tak kładziemy na grillu i pieczemy przez 20 min. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy