FASZEROWANE ROLADKI

0 (0 ocen)

Roladki z mięsa mielonego owiniete wedliną z dodatkami .... pycha :)

Składniki:

  • 7 plastrów wedliny o duzej srednicy u mnie szynka
    7 palstrów sera żółtego
    50 dag miesa mielonego
    7 pasków papryki konserowowej
    fix do spagetti
    sól
    jajko
    natka pietruszki

    jajko i bułka tarta do panierowania

Faszerowane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane Roladki 1. Mieso mielone doprawic sola i fixem ,wrzucic jajko ,pokrojona natke pietruszki wyrobic.Kazdy plaster wedliny posmarowac miesem mielonym,połozyc na to plaster sera i na srodku pasek papryki.Zwinac w roladke i boki zakleic miesem mielonym.Panierowac jak schabowe w jajku i bułce.Naczynie zaroodporne posmarowac tłuszczem,ułozyc roladki.Piec ok 40 minut w temp.180 *C.Podawac z frytkami lub ziemniakami.Smacznego.:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy