Faszerowane szynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To danie okazało się trafionym pomysłem. Bardzo smakuje mojej rodzinie.

Składniki:

  • 8 pomidorów
    8 plasterków szynki
    4 jajka
    8 łyżeczek majonezu
    natka pietruszki do dekoracji

Faszerowane szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka i szynkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy. Pomidory myjemy i ścinamy „wieczka”. Wydrążamy miąższ i przecieramy
    go przez sito.
  • 2. Majonez rozcieramy z sokiem z pomidorów. Dodajemy szynkę i jajka, mieszamy.
  • 3. Pomidory nadziewamy farszem, dekorujemy gałązkami natki pietruszki i nakładamy ścięte „wieczka”.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy