Faszerowane udka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chętnie gotuję dla mojego męża. Najbardziej lubię wypróbowywać oryginalne przepisy.

Składniki:

  • ● 4 udka
    ● 50 dag pieczarek
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● przyprawa do kurczaka
    ● sól, pieprz
    ● 2 ząbki czosnku

Faszerowane udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, osuszamy,
    nacinamy i usuwamy
    kości. Czosnek obieramy,
    przeciskamy przez praskę.
    Mięso oprószamy solą, pieprzem
    i przyprawą. Nacieramy
    czosnkiem.
  • 2. Pieczarki myjemy, obieramy
    i kroimy w plastry.
    Dusimy ok. 20 minut na
    rozgrzanej margarynie. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Na każdym płacie mięsa
    układamy po dwie łyżki pieczarek,
    zwijamy w roladki
    i spinamy wykałaczkami.
    Pieczemy ok. 40 minut
    w temperaturze 180 °C.

Porady

Kości łatwo usuniemy, nacinając udko wzdłuż od wewnętrznej strony, zaczynając od pałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy