Faszerowane ziemniaczki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki umyć i gotować w łupinach około 10 min. Następnie ostudzić, przekroić na pół i częściowo za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ. Cebulę obrać i pokroić, podobnie jak oczyszczoną z nasion paprykę, w drobną kostkę. Olej rozgrzać na patelni, cebulę i paprykę krótko podsmażyć, następnie dodać mięso oraz obrane ze skórki i pokrojone na cząstki pomidory, a po kolejnych 5 minutach osączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę. Przyprawić pieprzem solą i koncentratem pomidorowym. Przygotowaną masą wypełnić wydrążone częściowo ziemniaki i zapiekać około 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Porady
Jeśli ktoś nie przepada za pikantnymi potrawami należy dać mniej papryki chili lub wcale.
Komentarze