Faszerowany filet z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Wymyślam różne potrawy, czasami są to mięsa z owocami. Przygotowuję je z dziećmi, wykorzystując ten czas na pogaduchy. Później wspólnie pałaszujemy.

Składniki:


  • ● 4 filety z kurczaka
    ● 20 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 4 plastry ananasa
    ● pęczek szparagów
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● olej
    ● 4 gałązki natki pietruszki
    ● sól
    ● pieprz ziołowy

Faszerowany filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy. Natkę
    myjemy, osuszamy i drobno
    siekamy. Pieczarki oczyszczamy
    i z cebulą kroimy w małą kostkę. Mieszamy z natką.
    Podsmażamy. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Studzimy.
  • 2. Szparagi cienko obieramy, gotujemy
    5 minut w osolonym
    wrzątku. Mięso myjemy, osuszamy,
    nacinamy kieszenie. Wkładamy
    pieczarki. Oprószamy pieprzem.
    Spinamy. Smażymy na
    małym ogniu z obu stron.
  • 3. Na filetach kładziemy po plastrze
    ananasa i sera. Patelnię
    przykrywamy. Mięso dusimy,
    aż ser się roztopi. Dekorujemy
    szparagami.

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy