faszerowany kurczak

0 (0 ocen)

zawsze szybko znika ze stołu na rodzinych imprezach

Składniki:

  • 1 kurczak ok 1.5kg
    2 kg pieczarek
    2 cebule
    2 woreczki ryżu
    przyprawy

Faszerowany kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka wyjmujemy wszystkie kości i delikatnie przyprawiamy go od środka
  • 2. pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i przesmażamy je na koniec odparowując całą wodę z nich
  • 3. Ryż gotujemy do miękkości
  • 4. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle na złoty kolor
  • 5. pieczarki ryż i cebulę mieszamy razem i doprawiamy do smaku wegetą i pieprzem .
  • 6. Środek kurczaka napełniamy farszem wkładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika.
  • 7. Kurczaka pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 2 godziny
  • 8. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy