Faworki lane - lany chrust

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny karnawałowy przepis

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka spirytusu (można pominąć)
    cukier puder do posypania

Faworki lane - lany chrust - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj na jednolite ciasto.

    Gotowe ciasto przelej do mocnego foliowego woreczka.

    Olej rozgrzej na patelni.

    Odetnij jeden mały rożek z woreczka z ciastem i wylewaj ciasto na rozgrzany tłuszcz tworząc
    koncentryczne kształty.

    Faworki smaż na rumiany kolor ze wszystkich stron.

    Po usmażeniu posyp obficie cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy