Faworki wyborne

0 (0 ocen)

To najlepszy deser na karnawał.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    7 żółtek
    5 łyżek gęstej śmietany
    1 łyżka spirytusu
    dodatkowo:
    smalec około 60 dag
    cukier puder

Faworki wyborne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faworki wyborne 1. 2,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    7 żółtek
    5 łyżek gęstej śmietany
    1 łyżka spirytusu
    dodatkowo:
    smalec około 60 dag
    cukier puder
  • faworki wyborne 2. Na patelni rozgrzać dobrze smalec i smażyć faworki z dwóch stron na złoty kolor po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  • faworki wyborne 3. Po odsączeniu z tłuszczu przełożyć faworki na talerz i posypać sporą ilością cukru pudru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy