Faworki z pomarańczą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są bardzo chrupiące. Czuć w nich cytrusy.

Składniki:

  • ● 1 kg maki
    ● 5 zółtek
    ● 400 ml smietany 18%
    ● op. cukru waniliow.
    ● starta skórka z pomaranczy
    ● kostka margaryny
    ● op. proszku do pieczenia
    ● olej

Faworki z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Make, proszek i cukier mieszamy. Zagniatamy z żółtkami, śmietana, skórka i roztopiona margaryna.
  • 2. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, rozwałkowujemy, wycinamy paski. Każdy nacinamy w środku, przez nacięcie przekładamy jeden koniec. Nakłuwamy. Smażymy na złoto w gorącym głębokim tłuszczu. Studzimy i oprószamy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy