Figi w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Szybkie słodkie do kawki

Składniki:

  • -ciasto francuskie 1 opakowanie
    -figi świeże 6 sztuk
    -czekolada gorzka 6 kostek
    -jajko 1 sztuka

Figi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Figi umyć, osuszyć, naciąć na krzyż ale nie do końca.
    W każdej fidze umieścić kostkę czekolady.
    Ciasto podzielić na 6 kwadratów na każdym ułożyć po jednej fidze.
    Złączyć narożniki ciasta na górze figi, odkładnie skleić.
    Posmarować rozmieszanym jajkiem.
    Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut. Upieczone posypać startą czekoladą .
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy