Figi z czekoladą i miodem zapiekane

0 (0 ocen)

Pyszne na gorąco i na zimno .....

Składniki:

  • -4 sztuki figi świeże,
    -4 kostki czekolada gorzka,
    -4 łyżki miód gryczany,
    -1 łyżeczka masło do wysmarowania naczynia

Figi z czekoladą i miodem zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ki781u 1. 1. Naczynie żaroodporne o bokach 16x16 cm, wysmarować masłem.
    2. Figi umyć.
    3. Każdą figę naciąć na krzyż nie przecinając do samego spodu.
    4. Ułożyć figi w naczyniu żaroodpornym.
    5. Do każdej w środek włożyć kostkę czekolady, wlać łyżkę miodu(płynnego).
    6. Zapiekać w piekarniku (termoobieg) 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy