Filecik pysznie nafaszerowany

0 (0 ocen)

uwielbiam faszerowane mięska

Składniki:


  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    Nadzienie :
    5 boczniaków
    5 plastrów bakłażana
    6 cm białej części pora
    7 cm cukinii
    1/4 czerwonej papryki
    4 łyżki oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    chili do smaku
    1 płaska łyżeczka bułki tartej
    Dodatkowo :
    3 jajka
    sól
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Filecik pysznie nafaszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i w każdym zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i odłożyć. Wszystkie składniki nadzienia pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić składniki i podsmażyć. Doprawić do smaku i jeszcze chwilkę smażyć a na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać farsz. ( bułkę tartą dodać w celu związania farszu i zabrania z patelni wszystkich pysznych soków z farszu )
  • 2. Gotowy farsz lekko przestudzić i napełniać nim filety. Każdy filet panierować w bułce tartej, potem zanurzać w rozmąconym z solą jajku i znowu panierować w bułce. Smażyć na dość sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor aby dobrze się dosmażyły grubsze partie filetów. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy