3 pojedyncze filety z kurczaka
Nadzienie :
5 boczniaków
5 plastrów bakłażana
6 cm białej części pora
7 cm cukinii
1/4 czerwonej papryki
4 łyżki oleju
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
1 płaska łyżeczka bułki tartej
Dodatkowo :
3 jajka
sól
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Filecik pysznie nafaszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć i w każdym zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i odłożyć. Wszystkie składniki nadzienia pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić składniki i podsmażyć. Doprawić do smaku i jeszcze chwilkę smażyć a na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać farsz. ( bułkę tartą dodać w celu związania farszu i zabrania z patelni wszystkich pysznych soków z farszu )
2.Gotowy farsz lekko przestudzić i napełniać nim filety. Każdy filet panierować w bułce tartej, potem zanurzać w rozmąconym z solą jajku i znowu panierować w bułce. Smażyć na dość sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor aby dobrze się dosmażyły grubsze partie filetów. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Komentarze