Filecikowe frytki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo dobre i szybkie danie jako przekąska.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • ½ opakowania migdałów
    • Bułka tarta
    • 2 jajka
    • Przyprawa gyros
    • Sól
    • Olej do smażenia

Filecikowe frytki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w długie paski
  • przyprawa 2. Przekładamy do miski i mieszamy z przyprawami: solą oraz przyprawą do grosa.
  • panierka 3. Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
    Na drugim talerzu kruszmy migdały.
  • bułka tarta 4. Migdały mieszamy z bułką tartą.
  • mięso 5. Mięso moczymy najpierw w jajku a później obtaczamy w bułce,
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • potrawa 6. Frytki gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy