Filet drobiowy w panierce jajecznej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pojedyńczy filet z kurczaka
    Sok z cytryny
    Sól
    Pieprz kolorowy z młynka
    Słodka mielona papryka
    Mąka i jajko do panierki
    Masło sklarowane do smażenia

Filet drobiowy w panierce jajecznej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet przekroić wzdłuż na pół, delikatnie rozbić przez folię, skropić cytryną i oprószyć przyprawami.
    Przykryć i odstawić na 1 godzinkę do lodówki.
    Następnie panierować najpierw w mące a potem w roztrzepanym jajku . Usmażyć na rumiano. Podać z frytkami i ulubioną surówką

Porady

Gdy nie mamy masła sklarowanego należy do masła dodać trochę oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy