Filet indyka duszona z gruszką i granatem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dziś proponuję przystawkę z piersi indyka duszoną ze słodką gruszką i granatem

  • 20 min

Składniki:

  • filet z indyka do pół kg

    gruszka

    granat

    sól

    pieprz biały

    masło

    miód 1 łyżka

    sałata masłowa

Filet indyka duszona z gruszką i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Filet kroję na cienkie plastry i delikatnie nacinam tworząc kratkę , nacieram solą i posypuję pieprzem, zostawiam na 10 minut, w tym czasie gruszkę kroję na pół i na plastry, masło rozpuszczam na patelni smażę mięso ,następnie na tym samym tłuszczu podsmażam plastry gruszki, dodaję miód oraz pestki granatu, na talerzu układam porwaną sałatę , mięso oraz plastry gruszki posypuję pestkami granatu oraz polewam masłem z patelni
    gotowe ,podaję na ciepło.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy