Filet kurczaka ratatouille

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybka potrawa z dowolnymi warzywami

  • 45 min

Składniki:

  • pojedynczy filet z kurczaka
    kawałek imbiru
    1 cebula czerwona, 1 biała
    sok z połowy cytryny
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    sól
    pieprz
    jajko
    mąka
    puszka kukurydzy
    1 bakłażan
    1 papryka
    1 cebula
    1 papryczka chilli
    2 ząbki czosnku
    oliwa
    kasza, ryż

Filet kurczaka ratatouille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę. Imbir, cebulę obrać. Włożyć do blendera, rozdrobnić. Dodać obrany czosnek. Wlać sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz. Marynować kurczaka przez około 30 minut. Kurczaka wyjąć z marynaty, obtoczyć w mące i jajku. Usmażyć. Warzywa obrać. Bakłażana uprzednio pokorić w kostkę i posolić. Odczekać aż puści sok. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, paprykę, chilli. Dodać bakłażana, kukurydzę. Doprawić przyprawami. Podawać z kaszą, ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy