Filet nadziewany kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To mój sprawdzony sposób na pyszny obiad.

Składniki:

  • ● 4 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● czerwona papryka
    ● sól, pieprz
    ● olej

Filet nadziewany kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, osuszamy,
    przekrawamy na pół
    i usuwamy gniazdo nasienne.
    Miąższ kroimy w niewielką
    kostkę.
  • 2. Paprykę myjemy, osuszamy,
    przekrawamy na pół
    i usuwamy gniazdo nasienne.
    Miąższ kroimy w niewielką
    kostkę.Mieszamy z papryką. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Filety myjemy i osuszamy.
    W każdym nacinamy kieszonkę.
    Napełniamy farszem
    i spinamy wykałaczkami.
  • 4. Filety wkładamy do posmarowanego
    olejem naczynia
    żaroodpornego. Pieczemy
    ok. 30 minut w temp.
    ok. 190 °C. Przed podaniem
    kroimy w plastry.

Porady

Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna, przed gotowaniem trzeba przepłukać ją zimną wodą i odcisnąć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy