Filet nadziewany kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę myjemy, osuszamy,
przekrawamy na pół
i usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ kroimy w niewielką
kostkę.
2.Paprykę myjemy, osuszamy,
przekrawamy na pół
i usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ kroimy w niewielką
kostkę.Mieszamy z papryką. Doprawiamy
solą i pieprzem.
3.Filety myjemy i osuszamy.
W każdym nacinamy kieszonkę.
Napełniamy farszem
i spinamy wykałaczkami.
4.Filety wkładamy do posmarowanego
olejem naczynia
żaroodpornego. Pieczemy
ok. 30 minut w temp.
ok. 190 °C. Przed podaniem
kroimy w plastry.
Porady
Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna, przed gotowaniem trzeba przepłukać ją zimną wodą i odcisnąć.
Komentarze