Bardzo szybki i smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację :-)
30 min
Składniki:
250g filet z pstrąga łososiowego świeżego
8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
4 liście pora o dł. filetu ryby (jasna część)
sok z dwóch plastrów cytryny
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania
folia aluminiowa
Filet pstraga otulony szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż.
Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy,kropimy sokiem z jednego plastra cytryny i zwijamy w rulonik.Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem pstrąga.
2.Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe...
Podajemy z czym kto lubi :-)
Komentarze