Filet w sosie owocowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo mi smakuje połączenie winogron z mięsem

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z kurczaka
    ● 50 dag winogron rodzynkowych
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● łyżeczka curry
    ● 1/2 łyżeczki octu
    ● sól, pieprz
    ● cebula
    ● łyżka masła
    ● 1/3 szkl. śmietany 12-proc.
    ● łyżka mąki

Filet w sosie owocowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w piórka. Mięso kroimy
    w średnie kawałki i smażymy
    15 minut na maśle. Dodajemy
    cebulę i dusimy
    jeszcze 15 minut. Wlewamy
    bulion i ocet. Doprawiamy.
    Zabielamy śmietaną.
  • 2. Winogrona przekrawamy.
    Dodajemy do potrawy.
    Dusimy kolejne 15 minut.
    Zagęszczamy mąką.

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy