Filet z borówką i ananasem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Filet przykryty ananasem z dodatkiem konfitury z borówki to nie tylko danie pyszne również ozdoba stołu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 1 pierś z kurczaka
    • 1 mały słoik konfitury z borówki
    • Curry
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 puszka mała ananasa
    • 20 dag sera żółtego w plastrach

Filet z borówką i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawy 1. Fileta kroimy na mniejsze plastry
    Obsmażamy na oleju z obu stron z dodatkiem curry i soli.
  • mięso 2. Następnie układamy na papierze do pieczenia
  • ananas 3. Na każdy kawałek układamy ananasa.
  • konfitura 4. W otwór ananasa wkładamy konfitur z borówki.
  • ser 5. Na koniec przykrywamy plastrem sera.
  • danie 6. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180 ˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy