Filet z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pesto: Wszystkie składniki blendujemy na gładki sos
2.Sałatka: Kaszę jaglaną gotujemy al dente i zostawiamy do ostygnięcia. Po tym, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i mozarelle i mieszamy. Następnie idą zioła wg uznania. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy, dodajemy olej rzepakowy i mieszamy. Podajemy na liściu sałaty rzymskiej.
3.Ryba: Filet wstępnie skrapiamy olejem rzepakowym, hojnie solimy i pieprzymy bezpośrednio przed włożeniem na patelnie. Smażymy na gorącej patelni typu non-stick, na niewielkiej ilości oleju. Smażyć zaczynamy SKÓRĄ DO DOŁU i kontrolujemy stopień jej wysmażenia. Po mniej więcej 3 minutach przewracamy dorsza na drugą stronę, i krótko obsmażamy żeby zamknąć mięso by nam się nie rozpadło
Komentarze