Filet z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filet z kurczaka panierowany inaczej.
Zapraszam

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g chipsów solonych
    700g fileta z kurczaka
    100g mieszanki sałatkowej
    Łyżeczka papryki słodkiej
    Sól pieprz czosnkowy do smaku
    Jajko

Filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fiteta z kurczaka dzielimy na dwie części i rozbijamy jak na kotlety.
    Z dwóch stron nacieramy mięso solą pieprzem czosnkowym i papryką.
    Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na 40minut.
    Następnie chipsy kruszymy na mniejsze kawałki dodajemy mieszankę mieszamy i przekładamy do miski.
    Jajko rozbełtać dodać odrobinę soli.
    Przystępujemy do panierowania.
    Mięso moczymy w jajku następnie obtaczamy bardzo dokładnie w panierce.
    Smażymy z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami np.
    mix sałat z rukolą i frytki.
    SMACZNEGO

Porady

Jeśli nie posiadamy lub nie umiemy nigdzie kupić takiej gotowej mieszanki sałatkowej to mieszamy po garści sezamu siemienia słonecznika pestek dyni i migdałów w płatkach. Ostatnio też posypałam mięso oprócz papryki tymiankiem jeśli ktoś lubi to polecam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy