FILET Z KURCZAKA PANIEROWANY W KASSAWA GARI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kassawa Gari to mąka pozyskiwana z bulw manioku jadalnego. Strukturą przypomina naszą rodzimą bułkę tartą. Gari to mąka bezglutenowa.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 2 kotlety:
    300g fileta z kurczaka
    1 małe jajko
    ok. 4 łyżki mąki Gari
    sól, pieprz
    1 łyżeczka oleju kokosowego rafinowanego

Filet z kurczaka panierowany w kassawa gari - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, osuszyć, przekroić na pół. Każdą połówkę roztłuc delikatnie tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. W miseczce rozkłócić jajko. Gari wysypać na talerzyk. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Mięso obtoczyć najpierw w jajku, następnie w mące. Układać na patelni, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy