Filet z kurczaka pod kalafiorowo-serową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczny pomysł na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 kalafior
    sól,pieprz
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    20 dag startego żółtego sera
    ketchup

Filet z kurczaka pod kalafiorowo-serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na różyczki,opłukać i ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.
  • 2. Mięso oczyścić,umyć i osuszyć,pokroić w plastry.Każdy plaster rozbić lekko tłuczkiem do mięsa,oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Jajka roztrzepać i panierować w nich mięso,a następnie obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości.
  • 4. Na każdy filet położyć porcję kalafiora i posypać startym serem żółtym.Zapiec chwilę w gorącym piekarniku aż ser się roztopi.Przed podaniem udekorować ketchupem.

Porady

Możemy podawać z ketchupem i ulubioną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy