Filet z kurczaka w warzywach

0 (0 ocen)

Delikatne mięso i pyszny warzywny sos.

Składniki:


  • 6 piersi z kurczaka mniejsze
    1 cebula większa
    0,5 puszki groszku konserwowego
    3 szt pomidor
    1 szk rosołu
    0,5 szk białego wina
    masło klarowane
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
    sól pieprz do smaku

Filet z kurczaka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka w warzywach 1. Filety oczyścić,umyć i osuszyć.Podzielić na 2 części ,lekko rozbić i doprawić do smaku solą i pieprzem.Obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle klarowanym z dwóch stron.
  • Filet z kurczaka w warzywach 2. Cebulę obrać pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć , obrać z skórki i pokroić w kostkę.Cebulę zeszklić na oleju dodać pomidory i chwilkę poddusić.Dodać podsmażone filety,wlać rosół,dodać odsączony groszek.Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec wlać białe wino i jeszcze przez chwilkę dusić.

Komentarze

Podobne przepisy